In aanloop van de 30e editie van de Jeneverfeesten in Hasselt, wil de Confrérie van de Hasseltse Jenever uitpakken met een nieuw concept waarbij de échte Hasseltse borrel ook op andere
momenten doorheen het jaar in beeld komt.
Vandaag is het aanbod van jenever op de drankenkaarten van menig horeca-etablissement beperkt. Het is voor de toerist, de Hasselaar en de liefhebber een hele zoektocht naar een zaak waar men
nog de echte Hasseltse borrel op de kaart kan vinden. Nu we opnieuw een revival van jenever meemaken, willen we de horecazaken ondersteunen met een keurmerk voor de zaken die ons
gekende Hasseltse streekproduct promoten.
De Confrérie van de Hasseltse Jenever heeft tot doel de Hasseltse graanjenever en zijn distillaten te promoten. Om horecagelegenheden die dit gekende Hasselts streekproduct in de kijker zetten te belonen, riep de Confrérie vorig jaar een Zilveren Label in het leven. Dit label wordt toegekend aan horecazaken die minstens twee Hasseltse graanjenevers van verschillende stokers aanbieden.

Vorig jaar in mei en augustus kregen de Caracole op de Zuivelmarkt in Hasselt en de Hostellerie des Ducs in Duras (Frankrijk) als eersten het Zilveren Label van de CHJ. Tijdens de Dag van de Jenever op 20 oktober 2018 werden nogmaals 5 etablissementen met het Zilveren Label gehonoreerd. Drie van deze gelegenheden werden in de loop van de maand januari 2019 door een delegatie van de Confrérie bezocht om hen definitief het label en de bijhorende oorkonde te overhandigen. Op 16 januari verwierf eetgelegenheid de Stroobander van Joeri Deom op het Sint-Jozefsplein te Tuilt het derde Zilveren Label.  Daarna zakte een afvaardiging van de Confrérie op 24 januari 2019 af naar In de Kleine Hal aan de Maastrichterstraat te Hasselt om aan bazin Yoke Vandebriel de erkenning te bezorgen. Ten slotte was L’Aperi Vino van Dirk Hendrickx voorlopig op 29 januari aan de beurt om het keurmerk van de CHJ te ontvangen. 
Horecazaken in heel het land die minstens twee Hasseltse graanjenevers van twee verschillende stokers op de kaart staan hebben, komen in aanmerking om het Zilveren Label van de Confrérie van de Hasseltse Jenever te verwerven. Vul het formulier hieronder volstaat om zich kandidaat te stellen.
Zie je het label aan een zaak, dan kan je er voortaan zeker van zijn dat je er minstens twee echte Hasseltse graanjenevers kunt proeven.

5 + 8 =

Aanvraag

Wilt u ook onze ambassadeur worden van de Hasseltse jenever met uw zaak, vul dan hiernaast het onlineformulier in en wij nemen met u contact op.

Caracole

Visrestaurant

Zuivelmarkt 16 3500 Hasselt
 011 22 78 78

In de Kleine Hal

Café

  Maastrichterstraat 30 3500 Hasselt
 011 22 96 17

Vous Lé Vous

Restaurant · Hotel

 Wimmertingenstraat 76 3500 Wimmertingen-Hasselt 
011 74 81 85

Hostellerie des Ducs

Logis

Boulevard Jean Brisseau, 47120 Duras, Frankrijk

Telefoon+33 5 53 83 74 58

L’ Aperi Vino

Wijnbar · Restaurant

Zuivelmarkt 20 3500 Hasselt

011 35 04 50

De Stroobander

Eetkaffee

De Stroobander Sint-Jozefsplein 13 3500 Tuilt-Hasselt
011 26 21 36

Het Smaaksalon

Belgisch Restaurant · Europees restaurant

Maastrichterstraat 61 3500 Hasselt
0490 56 62 99