De Orde van de Hasseltse Speculaas heeft duidelijke en eenvoudige doelstellingen: de promotie van onze heerlijke Hasseltse speculaas en kinderen vertrouwd maken met de traditie van Hasseltse speculaas.

De Confrerie van het Kortessems Fruit en haar Gastronomie heeft zich tot doel gesteld het Haspengouws fruit in het algemeen en het Kortessems fruit in het bijzonder te promoten.

De Culinaire Orde van de St-Jacobsmossel bevordert en promoot de gastronomie van en het toerisme in Koksijde.

De Confrérie du Purnalet zorgt voor een lekkere likeur, gemaakt volgens de volgende procedure: het fruit van de pruimenboom (prunus spinosa = sleedoorn/zwarte doorn) wordt eind oktober geplukt na de eerste vrieskou of wanneer ze hun volle rijpheid hebben bereikt. Daarna snijdt men de vruchten in en worden ze opgelegd in een welbepaalde dosis suiker en neutrale brandewijn

De Keizerlijke Commanderie der Haspengouwse Fruiteniers promoot het Haspengouwse fruit in binnen- en buitenland en draagt alles uit wat Sint-Truiden en omgeving kan promoten.

Al 18 jaar lang zijn wij verbroederd met de Maarschalken van de Côtes de Duras in Frankrijk. Zij staan in voor het promoten van hun heerlijke streekwijnen.

Confrérie van de Tantes en Nonkels van Valeir. Doel van de vereniging is de Gaverse streekproducten te promoten in binnen- en buitenland.

De Confrérie van de Roze Olifant stelt zich tot doel de aloude tradities van de streekbieren uit Melle te promoten en hun een ereplaats schenken in de gastronomische en culinaire receptuur.