De Orde van de Hasseltse Speculaas heeft als duidelijke en eenvoudige doelstellingen: De promotie van onze heerlijke Hasseltse Speculaas en kinderen vertrouwd maken met de traditie van Hasseltse Speculaas.

De Confrerie van het Kortessems fruit en haar gastronomie heeft zich tot doel gesteld het Kortessems fruit in het bijzonder en het haspengouws fruit te promoten.

De Culinaire Orde van de St-Jacobsmossel bevordert en promoot de gastronomie en toerisme van Koksijde.

De Confrérie du Purnalet zorgt voor een lekkere likeur op basis van de volgende procedure: het fruit van de pruimeboom (prunus spinosa = sleedoorn /zwarte doorn) wordt eind oktober geplukt na de eerste vrieskou of wanneer ze hun volle rijpheid hebben bereikt.  Na te zijn ingesneden worden ze opgelegd met een zekere dosis suiker en met neutrale brandewijn.

De Keizerlijke Commanderie der Haspengouwse Fruiteniers promoot het Haspengouwse fruit in binnen- en buitenland en met het uitdragen van alles wat Sint-Truiden en omgeving kan promoten.

15 jaar lang zijn wij verbroederd met de Maarschalken van het genoodschap  Côtes de Duras.  Zij staan in voor het promoten van hun heerlijke streekwijnen.

Confrérie van de tantes en nonkels van ValeirDoel van de vereniging is de Gaverse streekproducten te promoten in binnen- en buitenland.

Confrérie van de Roze Olifant stelt zich tot doel de aloude tradities van de Melse streekbieren te promoten  Ze wil de Melse streekbieren terug haar ereplaats schenken in de gastronomische en culinaire receptuur..